El rei Carnestoltes ha donat el tret de sortida al 39è Carnaval de l’Espluga de Francolí. En un cap de setmana on “tot si val” aquest any la frase pren un sentit diferent per adaptar-se a les condicions sanitàries actuals. Per aquest motiu el rei de les festes ha arribat al municipi sense avis, per saludar als vianants que es trobaven en aquell moment al carrer.

La Comitiva Cívica de Carnaval ha volgut evitar les aglomeracions, motiu pel qual no s’ha concretat l’hora i el lloc per on es podria veure al rei Carnestoltes. Un any on el protagonista de les festes s’ha exhibit a sobre de la seva carrossa en forma de camioneta de color vermell, però ho ha fet a tota pressa, sense aturar-se pel municipi per evitar aglomeracions, deixant un rastre de caramels al seu pas.

El Carnestoltes continuarà la seva disbauxa al municipi el divendres visitant la Llar d’Infants Municipal a les 9 del matí, l’Escola Vedruna a les 11 del matí i l’Escola Martí Poch a partir de les 3 i 10 de la tarda. El rei de les festes s’acomiadarà el dimarts 17 de febrer amb un enterrament a través de les xarxes socials.

Una desfilada virtual amb 650 euros en premis

La celebració continuarà dissabte a les 7 del vespre amb la retransmissió en directe per l’EFMR.cat de ‘La Rua d’anar per casa’, una desfilada virtual amb els vídeos que els espluguins i espluguines hagin enviat prèviament a carnavalespluga@gmail.com.

La Comissió Cívica repartirà 10 premis per un valor total de 650 euros que revertiran en els establiments del sector de la restauració del municipi. Dos dels premis seran per votació particular, fet pel qual la Comissió anima a la ciutadania ha seguir la desfilada de dissabte i votar en directe les millors disfresses.