El saldo migratori total per la Conca de Barberà l’any 2019 va ser de 105 entrades netes, com a resultat de l’aportació de la migració procedent de l’estranger (191 persones) i els canvis de residència entre comunitats autònomes (22 persones). En aquest sentit, el saldo migratori entre les persones que se’n van anar alguna comarca catalana i les persones que van arribar a la Conca procedents de territori català és l’únic que surt negatiu (-108 persones).

Segons l’estudi que l’Institut d’Estadística de Catalunya ha presentat aquesta setmana, corresponent a les dades de 2019, l’any passat la Conca de Barberà va rebre en conjunt l’arribada de 740 nous habitants, mentre que en van marxar 635.

El flux d’intercanvi d’habitants amb altres comarques és negatiu perquè van arribar 400 persones de la resta de comarques i en van marxar 508. En canvi l’any 2019, van arribar 242 persones de l’estranger i en van marxar 51. Des de i cap a l’estat espanyol, van arribar 98 habitants i en van marxar 76.

A la Conca, els canvis de residència entre municipis disminueix

Una altra dada extreta per l’IDESCAT, a partir de l’Estadística de variacions residencials de l’INE, a la Conca les migracions internes que hi ha hagut dins de la mateixa comarca han estat de 193 persones.

Per poblacions, el saldo migratori és positiu a l’Espluga de Francolí amb 34 migracions totals, a Santa Coloma de Queralt amb 10 i a Montblanc amb 84 persones. En canvi els municipis que van tenir una davallada amb un saldo migratori negatiu són Passanant i Belltall amb 6 persones, també Vallclara amb 8 habitants menys i Vallfogona de Riucorb amb 5 menys.

L’anàlisi de les dades demostra que hi ha hagut un canvi, ja que l’any passat la Conca de Barberà va ser l’única comarca catalana que va perdre població per migracions.