La Conca de Barberà va ser l’única comarca de Catalunya que va tancar el 2018 amb un saldo migratori negatiu. L’Idescat destaca que les que perden habitants provinents de la resta de l’Estat són l’Alt Camp, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, la Ribera d’Ebre i el Tarragonès. De totes elles, però, només la Conca de Barberà no compensa aquest diferencial amb els que vénen de la resta de Catalunya i tampoc tanca en positiu si s’hi inclouen els moviments a l’estranger.

En total, el balanç de migracions de la Conca de Barberà del 2018 és de 55 persones menys a la comarca. 93 persones van arribar a la Conca provinents d’altres comunitats autònomes d’Espanya, mentre que 98 van marxar per establir-se en un altre punt de l’Estat. Més gran és la diferència en el cas dels fluxos migratoris amb altres comarques de Catalunya, 523 emigracions i 467 immigracions. L’únic saldo positiu ha estat el de migracions amb l’estranger, es van registrar 199 sortides i 205 arribades.

Per poblacions, el saldo migratori és positiu a l’Espluga de Francolí amb 34 migracions totals, a Santa Coloma de Queralt amb 10, a Sarral amb 12, i a Solivella amb 14. En canvi la capital de la Conca de Barberà va tenir una davallada molt important amb un saldo migratori negatiu de 105 persones, també Vimbodí i Poblet amb 14 persones i Barberà de la Conca amb 5.

Una altra dada extreta per l’IDESCAT, a partir de l’Estadística de variacions residencials de l’INE, a la Conca les migracions internes que hi ha hagut dins de la mateixa comarca han estat de 209 persones.