Després de realitzar novament els testos PCR als cinc casos de Covid-19 que s’havien detectat a la residència Jaume I de l’Espluga de Francolí, tots han donat negatiu. Quatre professionals i un resident havien donat positiu aquestes últimes setmanes, coincidint amb el retorn de vacances d’alguns treballadors.

Des de Salut s’han realitzat 193 proves PCR, com ja va dur a terme fa unes setmanes, a tots els treballadors i residents del centre per poder descartar que seguissin tenint el virus. Els cinc afectats presentaven la malaltia de manera asimptomàtica.

El brot es va detectar en el moment que un dels treballadors, asimptomàtic, de la residència es va fer una prova PCR en tornar de vacances però havent treballat uns dies a la residència i va donar positiva. Poc després es van detectar els casos de tres treballadors més i un resident.