Des de fa uns dies els municipis de la Conca de Barberà han iniciat el procés per comptar amb un nou sistema de reciclatge que s’està implementant de manera esglaonada a tota la comarca. Amb una flota totalment renovada de vehicles per realitzar la recollida de deixalleries el Consell Comarcal espera poder augmentar el percentatge de població que recicla habitualment.

Aquest nou sistema va acompanyat d’una flota de vehicles intel·ligents amb tota mena de tecnologies com sistema de seguiment GPS, sistema de pes i baixes emissions de combustible, el que redueix notablement la contaminació d’aquests vehicles.

ÀUDIO: El cap de servei de la recollida de deixalleries, Ariel Chmielewski, destaca la modernització de la nova maquinària

La iniciativa compta amb dues modalitats, la recollida porta a porta pels municipis més grans, com l’Espluga de Francolí i Montblanc, i el servei de contenidors intel·ligents pels municipis amb menys densitat. Uns contenidors que només s’obriran amb una targeta personal o aplicació que haurà de dur l’usuari.

ÀUDIO: El president del consell comarcal, Magí Trullols, destaca que la Conca es torna pionera amb aquesta renovació

Pel que fa a la posada en marxa del porta a porta, els primers municipis en activar-se seran Santa Coloma de Queralt, Sarral i a partir de l’1 d’octubre després d’haver fet la campanya informativa i de distribució de material entre el 14 i el 21 de setembre. En canvi, a Montblanc, Vilaverd i Barberà de la Conca serà a partir del 5 d’octubre. En el cas de la capital de la Conca, la campanya informativa durarà més dies, en concret del 24 de setembre al 5 d’octubre. Mentestant, el punt d’informació a l’Espluga de Francolí s’ubicarà del 6 al 14 d’octubre al vestíbul del Teatre del Casal per començar el porta a porta el 19 d’octubre, el mateix dia que ho farà Vimbodí i Poblet. 

1 COMENTARI

  1. Pagar 142 euros de rebut de brossa és una barbaritat, més quan has de viure amb una pensió mínima i pagar lloguer per la vivenda.
    En els rebuts de llum i aigua ens fan bonificacions socials, però el govern d’esquerres del Consell Comarcal, no contempla bonificacions socials al rebut de la brossa.

Comments are closed.