La multinacional alemanya Mahle ha anunciat l’acomiadament de 3.700 treballadors de les seves plantes de producció a Europa. Uns 2.000 a Alemanya i 1.700 de la resta de plantes que la companyia té a Europa. 

Uns acomiadaments que podrien afectar la planta principal que l’empresa té a Montblanc, on hi ha un miler de treballadors. A hores d’ara es desconeix si podria tenir alguna també implicació a les dues plantes de components de Montblanc i l’Espluga també amb centenars de treballadors. La multinacional, que fabrica peces d’automòbil, s’ha vist també molt castigada per la crisi del coronavirus i ha anunciat un restructurament que afecta també a treballadors de plantes d’arreu del món. 

Fonts del comitè d’empresa de Mahle Montblanc s’ha mostrat preocupats per l’anunci de la companyia. Asseguren que encara no tenen cap notícia de com afectarà en el cas de la Conca de Barberà, però expliquen els “inputs” que els arriben no són molt positius. Els efectes provocats per la pandèmia ja van afectar les fàbriques de la comarca mesos enrere quan van aturar-se després de tramitar un ERTO.