El fabricant alemany de peces d’automòbils, MAHLE, ha tancat aquest dimarts l’ERTO per força major per la totalitat de la plantilla de la planta BEHR Montblanc i que afectarà un total de 862 treballadors.

La companyia ja ha aturat totes les fàbriques a la Conca de Barberà, però MAHLE Components encara no ha negociat l’expedient de regulació per als treballadors d’aquesta alta branca de l’empresa a l’Espluga i Montblanc que implica a uns altres 120 persones.

L’empresa Mahle de Montblanc aquest dimarts (Imatge: Pep Morató)

Acord a Montblanc

Pel que fa a la principal planta de MAHLE a la Conca de Barberà, la fàbrica BEHR de la N-240 a Montblanc, la direcció de la companyia i el comitè d’empresa han acabat acordant l’expedient de regulació que garantirà el 80% del sou dels treballadors. Segons fonts sindicals, MAHLE també respectarà el 100% de les pagues extres i la totalitat de les vacances. A més a més, també hi hagut el moviment de 5 ponts per a tota la plantilla. Els dies 9 d’abril, 23 de juny, 30 d’octubre i 7 i 23 de desembre passen a ser dies laborables.

Tot i això, si l’autoritat laboral en un termini de 5 dies no accepta l’ERTO de Força Major tornaran les negociacions per fer un ERTO ordinari.

D’aquesta manera, tal com va avançar TAC12, l’empresa amb més treballadors de la Conca de Barberà deixarà sense feina la majoria dels seus treballadors mentre duri l’actual crisi sanitària, seguint la directiva que la multinacional havia llençat arreu d’Europa i en conseqüència de l’aturada de les grans empreses del sector automobilístic que deixaven pràcticament fora de joc les plantes productives del fabricant alemany a Montblanc i l’Espluga de Francolí.