Per segon any consecutiu, tots els elements en actiu d’imatgeria festiva i agrupacions de balls o música de l’Espluga de Francolí s’han pogut veure exposats en l’anomenat Espai de la Cultura Popular. Els gegants, els Nanos i la resta d’elements popular diuen adéu a la seva exposició pública després de dos mesos on tots els ciutadans han pogut visitar l’espai.

Un any singular marcat per la pandèmia de la Covid-19, que ha provocat la cancel·lació d’un gran nombre d’actes culturals a l’Espluga de Francolí i la resta de la comarca. El regidor de Cultura, Enric Mercadé, explica que tot i les dificultats d’aquest 2020, al municipi s’han pogut celebrar les dues cercaviles més significatives de la Festa Major. Tot i això, moltes de les agrupacions pateixen falta d’ingressos, degut a la massiva cancel·lació d’actes arreu del territori.

ÀUDIO: El regidor de Cultura, Enric Mercadé, explica les activitats que s’han realitzat en un any tan singular

Enric Mercadé admet que tot i el tancament, temporal, d’aquest espai, s’està treballant amb les Entitats de Cultura Popular per dissenyar nous projectes en paral·lel que es desenvoluparan durant aquest any 2020. Tots aquells que es vulguin acomiadar dels elements del seguici popular tenen fins a finals de setmana per visitar l’Espai de la Cultura Popular, situat al local del carrer Lluís Carulla, 22.