L’empresa espluguina Drac Actiu es troba actualment començant les reformes per recuperar el seu local, que es va veure greument afectat per les riuades d’octubre. La copropietaria de Drac Actiu, Laly Puig, ha explicat als micròfons de l’EFMR que tots els papers i permisos necessaris per començar les reformes han arribat durant els mesos d’estiu, motiu pel qual s’ha pogut iniciar la recuperació de l’edifici.

Tot l’exterior del Drac Actiu es trobava en males condicions fins al moment, degut a que totes les màquines necessàries per reparar el terreny afectat, els horts veïnals i les canonades havien de passar per la zona de l’edifici, ja que era l’únic pas obert. Ara, segons la Laly Puig, ja es pot tancar el recinte i començar les obres interiors del Drac Actiu, entre les quals està recuperar la zona de jardins, la qual esta catalogada com a zona inundable, i començar també a reformar l’edifici.

ÀUDIO: La copropietaria de Drac Actiu, Laly Puig, explica les obres que es duran a terme al local

Pel que fa a les ajudes rebudes, Drac Actiu compta amb la recaptació de 10.000€ de la Riuada Solidària que es va fer per tots els negocis afectats per la riuada. A més, formen part del programa europea Leader, segons el qual es rep ajuda d’un petit tant per cent a fons perdut de les obres realitzades. En tot cas, des de Drac Actiu admeten que les obres que podran fer de moment són poques, degut a la falta de diners per invertir.

ÀUDIO: La copropietaria de Drac Actiu parla sobre les ajudes per reparar l’edifici

Gran nombre d’anul·lacions a causa de les noves mesures sanitàries

Un dels principals motius pels quals l’empresa no ha pogut invertir més diners en reformes son les afectacions negatives que la Covid-19 ha tingut sobre la població i sobre negocis com aquest. La Laly Puig reconeix que l’estiu no ha sigut tant negatiu com s’esperava però que degut a les noves restriccions sanitàries han començat a arribar anul·lacions d’activitats pel mes de setembre, el qual s’havia previst com un dels millors mesos dels últims anys.

ÀUDIO: La Laly Puig explica les afectacions de les noves restricións sanitàries per les activitats que realitza Drac Actiu