Ja es coneixen els resultats de totes les proves realitzades a la residència Jaume I de l’Espluga, aquest dijous s’ha conegut un positiu més.

Una resident, asimptomàtica, és la cinquena persona que ha donat positiu en coronavirus. En total Salut ha realitzat 193 proves PCR per determinar els positius entre els treballadors i els residents després de conèixer el cas d’un positiu la setmana passada.

El brot es va detectar en el moment que un dels treballadors, asimptomàtic, de la residència es va fer una prova PCR al tornar de vacances però havent treballat uns dies a la residència i va donar positiva. Ràpidament aquesta setmana s’han realitzat la totalitat de proves PCR entre els usuaris i treballadors.

Així doncs es tractaria d’un brot originat entre la plantilla de treballadors del centre, amb un total de quatre treballadores contagiades i una resident, tots ells asimptomàtics.

D’altra banda d’aquí a 14 dies es tornaran a realitzar dues-centes proves per seguir l’evolució de la residència de l’Espluga.

1 COMENTARI

  1. I ningú pendrà mesures? Sefa Martí, directora de la residència Jaume I. Està de vacances
    i no torna fins a finals d mes. Josep Maria Isern, metge de la residència, de vacances desde el passat divendres fins d’aquí 3 setmanes. Mercè Manresa, coordinadora al peu del canó més perduda q un tonto. No saben que han de fer. Què trist és q hagi d’arribar una pandèmia X destapar les negligències de fa anys. Famílies, q no us enganyin, no fan el q toca. Mil ànims als treballadors, residents i familiars.