Els Mossos d’Esquadra han detingut han detingut aquest dilluns Toni Cartanyà, secretari de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, per arrabassar la tauleta electrònica a un agent i per desordres públics en les protestes convocades per ANC, Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR) a les rodalies del Monestir de Poblet contra la visita del rei Felip VI.

Segons han informat fonts policials, el detingut, de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de Montblanc, ha estat arrestat a la carretera TV-7002, acusat d’un delicte de robatori amb violència i un altre de desordres públics.

Després de la detenció, Cartanyà ha hagut de ser atès al Pius Hospital de Valls i després ha estat traslladat als jutjats d’aquesta mateixa localitat.

Els Mossos també han identificat alguns dels concentrats per denunciar-los per desobediència.