L’Ajuntament de Montblanc treballa per poder celebrar la Festa Major al setembre però ja ha anunciat alguns actes que segur no es podran fer. Tot i aixi, en un comunicat fet públic, també s’anuncia que “els actes poden ser modificats si les novetats sanitàries ho requereixen”. 

Són actes que comporten aglomeracions grans de gent i en que és molt difícil controlar l’aforament. És el cas de la festa Flaix, el Beu les Bèsties, la Convidada dels Veguers o els concerts joves de la nit del 10 de setembre. Tampoc hi haurà correfocs.

Així, la Comssió i la regidoria de festes treballen per confeccionar un programa que, com a mínim, tinguin un acte per a cada tipus de públic. Així, es preveu algun acte familiar i infantil, algu acte pel públic jove i també per gent de totes les edats. L’objectiu és mantenir les actes “essencials” de la Festa Major, com ha explicat la regidora de festes, Judit Pere. En aquest sentit, l’Ajuntament ha volgut agraïr “la predisposició i entesa de les entitas afectes per la suspensió d’actes, que s’han mostrat obertes a col·laborar en tot moment”.

ÀUDIO: Judit Pere, regidora de cultura i festes de Montblanc, parla de la Festa Major d’enguany

L’epicentre de la Festa Major, a més, es trasllada de la plaça Major a la plaça de Sant Francesc, on hi ha molt més espai. És aquí on, per primera vegada, hi podria actuar el seguici popular si les condicions sanitàries del moment ho permeten. Properament l’Ajuntament farà una reunió amb les entitats del seguici per acordar com es poden fer les seves actuacions.

ÀUDIO: Pere explica el canvi d’ubicació de molts dels actes

Tampoc s’editarà el programa de festa major en format paper i tots els actes s’anunciaran a través de les xarxes socials. Es preveu que els actes es facin del 7 a l’11 de setembre.