L’escriptor Rafel Nadal ha passat aquest divendres per Montblanc per signar el seu darrer llibre ‘Mar d’estiu’, un homenatge a la mediterrània.

L’escriptor ha començat a fer signatures de llibres a l’aire lliure en aquesta «nova normalitat», després de diversos mesos on la cultura també ha hagut d’estar tancada a casa. En una entrevista a Ràdio Montblanc ha assegurat que «la gent tenia ganes de cultura i de sortir al carrer, i es demostra amb el suport que molts han fet a les llibreries de proximitat comprant els seus llibres». Nadal espera que la diada del dia 23 de juliol serveixi també per fer sortir la gent al carrer i omplir les cases de llibres.

En Mar d’estiu, Nadal ret homenatge a la mar de la seva infància i joventut en un llibre dividit en tres parts. A la primera, l’autor explica per què necessita parlar de la Mediterrània, què és i quin significat té el mar per a ell. En una segona part, Nadal relata els seus viatges per diversos llocs del Mediterrani, com Stromboli, Icària, Hidra o Portlligat. La descripció de cada un d’aquests espais l’acompanya amb el relat de les experiències, records i reflexions que li evoquen. En la tercera i última part del llibre, l’autor narra el retorn, una reflexió sobre l’experiència del viatge i el paper que ha tingut la Mediterrània en la història i el desenvolupament de la cultura occidental.