Plataformes veïnals de la Conca de Barberà exigiran aquest dissabte al president Quim Torra i al conseller Damià Calvet que apostin per un model sostenible d’aprofitament dels recursos locals de la comarca.

Torra i Calvet assistiran aquest dissabte a les 11 del matí a la signatura del conveni per a la redacció del projecte d’abastament d’aigua, molt esperat a la comarca donats els problemes que arrosseguen des de fa anys nou municipis de la Baixa Segarra. Les plataformes Volem Aigua Potable!, Sobirania Energètica Baixa Segarra i la Plataforma d’Afectades per la Concentració d’Aerogeneradors han convocat una concentració a les 10.45 h d’aquest dissabte al pati del Castell de Santa Coloma de Queralt, lloc on s’ha de firmar el conveni.

La plataforma Volem Aigua Potable!, en declaracions a l’ACN, ha manifestat que s’oposa a l’arribada d’aigua de l’Ebre com a solució per fer arribar aigua potable a aquests pobles de la Baixa Segarra. Considera que la comarca gaudeix d’un gran volum d’aigua en el subsòl, fet que fa recomanable la instal·lació de plantes potabilitzadores municipals.

D’altra banda, des de Sobirania Energètica Baixa Segarra i la Plataforma d’Afectades per la Concentració d’Aerogeneradors, s’assenyala que, si es materialitza la instal·lació de 138 aerogeneradors de 196 metres d’alçada, suposarà “un dany irreparable per a una comarca on actualment ja s’hi ubiquen 200 molins”.