El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí tornarà a obrir portes a partir del dimarts 9 de juny, tres mesos després del tancament temporal a causa de la crisi sanitària. Es podrà visitar en el seu horari habitual i amb entrada gratuïta fins al 30 de juny, tot i que les activitats previstes se seguiran celebrant de forma telemàtica possiblement fins al juliol, quan podrien tornar a ser presencials en funció de l’evolució de la pandèmia.

A partir de la setmana vinent, el museu de la Fundació Carulla reobrirà la seva exposició permanent i també l’exposició temporal de producció pròpia “Jugar amb foc”, l’aposta d’enguany del MVR inaugurada el passat 14 de febrer juntament amb la Fundació Pau Costa. La mostra relflexiona al voltant d’aquest element natural, la gestió forestal i els projectes centrats en l’ecologia del foc. “Jugar amb foc” allargarà la seva estada al museu més enllà del gener del 2021, tenint en compte que no s’ha pogut visitar durant tres mesos a causa de la Covid-19.

El Museu de la Vida Rural ha estat tancat des de l’entrada a l’Estat d’Alarma (Foto: Gerard Bosch)

L’aparcament fora de servei a causa d’unes obres

La reobertura del Museu de la Vida Rural seguirà les mesures de seguretat i prevenció establertes per les autoritats sanitàries i també atenent a les directrius del Pla de desconfinament dels museus de Catalunya del Departament de Cultura per garantir la protecció dels visitants i treballadors. D’altra banda, provisionalment no es podrà utilitzar el pàrquing del museu a causa de les obres de millora del subministrament elèctric que s’estan efectuant a la carretera de Montblanc. Aquestes actuacions no afecten a l’accés al museu.