El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla ha presentat l’exposició Jugar amb foc, coproduïda amb la Fundació Pau Costa. Desenes d’assistents han pogut gaudir de la inauguració en què el foc ha estat el protagonista a l’exposició però també en la presentació d’aquesta.

El president de la Fundació Pau Costa, Oriol Vilalta; l’alcalde de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal; el president de la Fundació Carulla, Nicolau Brossa; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve; la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, han estat els encarregats d’obrir la mostra amb els respectius parlaments.

Seguidament, els assistents a la inauguració han pogut visitar la nova exposició. En que a partir d’un pròleg i quatre grans blocs: l’origen del foc, el foc aliat, el foc desfermat i conviure amb foc, els visitants han pogut reflexionar sobre l’element natural. L’exposició tracta d’una qüestió cultural: mirar d’on venim, radiografiar les maneres de viure a les zones rurals i analitzar la gestió forestal per tal d’encarar un futur més sostenible pel que fa a la prevenció i control dels grans incendis. Al mateix temps, la mostra pretén desmuntar falsos mites, promoure les bones pràctiques i donar a conèixer projectes centrats en l’ecologia del foc.

L’acte ha comptat també amb la participació del grup de Diables de l’Espluga de Francolí en què han estat presents amb la batucada i amb les bengales, d’una projecció audiovisual en la façana del museu en què es veia el cartell de l’exposició i d’una demostració a càrrec de la Fundació Pau Costa.

Per finalitzar la jornada, els assistents han pogut degustar productes ecològics de proximitat i del projecte Ramats de foc, que lidera la Fundació Pau Costa, i Vi de fum, del celler Arché Pagès, servit a la Cimera pel Canvi Climàtic de Madrid i elaborat després dels incendis que van arrasar una part de l’Empordà i on el foc va deixar la seva empremta.