Josep Puig Torné a l’esquerra de la imatge (Fotografia: salou.cat)

Aquest dimecres l’Ajuntament de Sarral ha informat de la mort de l’arquitecte Josep Puig Torné als 90 anys. Puig Torné ha destacat per la seva carrera professional en el món dels temples religiosos, també d’un banc estatunidenc i de diversos edificis com la seu del diari Tele-expres, la reforma del Poble Vell de Súria, entre d’altres.

Josep Puig Torné va néixer l’any 1929 a Sarral, es va formar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Amb ell van col·laborar artistes com Subirachs, Grau-Garriga, Domènech Fita, Rafael Solanic, Tomàs Bel o Maties Palau Ferré.

A la Conca de Barberà en destaca la creació de l’ermita de Sant Cosme i Sant Damià de Sarral que enguany celebrava els 50 anys de la seva creació. Tot i l’ermita de Sarral al llarg de la seva carrera també va realitzar dos temples més com la capella del noviciat de la residència de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell a la Seu d’Urgell, l’església de Sant Antoni Maria Claret a Sallent.

Exterior de l’ermita dels Sants Metges (Imatge: Pep Morató)

En el seu corpus creatiu també destaquen edificis com la seu del diari Tele-expres, l’edifici Mediterrani, el Canòdrom de la Meridiana o la reforma del cinema Comèdia a Barcelona. També la coneguda com sèrie dels triangles amb elements a la Costa Daurada i Costa Brava. Dins del seu catàleg s’inclou el monument a les Homilies d’Organyà, la reforma del Poble Vell de Súria o l’edifici Renault de Tarragona, entre d’altres. També treballà a la ciutat de Miami, on aixecà la seu d’un banc estatunidenc.

Casa Cruïlles de Begur de l’Arquitecte Josep Puig (Imatge: alumilux.cat)