El velocista olímpic Bruno Hortelano, un dels atletes més destacats de l’Estat, donarà el tret de sortida de la 5a Cursa de la Llufa que se celebrarà el pròxim dissabte 28 de desembre a l’Espluga de Francolí. L’atleta, amb arrels espluguines, exercirà de mestre de cerimònies en una edició de la cita del Club Atlètic Espluguí que destinarà els seus beneficis a la Riuada Solidària per ajudar els damnificats pels aiguats d’ara fa dos mesos.

Hortelano serà l’encarregat de donar el tret de sortida de la cursa que té un recorregut de 600 metres i de 3,5 quilòmetres pels adults. Serà a les 11 del matí des de la plaça de l’Església. En acabar, el plusmarquista donarà els premis als guanyadors i se sortejarà material esportiu seu entre els inscrits. A més a més, hi haurà xocolata calenta per a tots els participants.

Hortelano sortejarà material esportiu

El corredor arribarà a l’Espluga després del seu retorn a la competició en haver superat els problemes físics que l’havien mantingut allunyat de la pista. Bruno Hortelano és un dels atletes més destacats d’Espanya, els millors temps en 100 m, 200 m i 400 m l’avalen. Hortelano va despuntar aviat amb el bronze del Campionat Europeu sub-23 en la modalitat de relleus 4×100 m el 2013 a Finlàndia. L’any 2016, a més d’arribar a les semifinals dels Jocs Olímpics de Río de Janeiro, també va pujar amb podi aconseguint la segona posició del Campionat Iberoamericà del Brasil amb els 200 m llisos. El mateix any, va quedar primer en 200 m llisos a l’europeu celebrat a Holanda i l’any passat va aconseguir un altre bronze a l’europeu d’Alemanya en relleus 4×400 m.

Les inscripcions ja es poden fer a la llibreria Índex, a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i a l’Ajuntament de l’Espluga per un preu de 5 euros. És imprescindible córrer amb una llufa i la més original tindrà premi.

D’altra banda, el mateix dissabte 28 de desembre a les 12 h (quan s’acabi la cursa aproximadament), es disputarà un partit entre els veterans de la UE l’Espluga i el Barça Jugadors al Camp Municipal del Riu Sec de l’Espluga de Francolí. Un encontre que també servirà per recaptar diners per la Riuada Solidària.