L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal, en declaracions als mitjans de comunicació ha explicat que seran necessaris “hores o fins i tot dies” per recuperar els subministraments d’aigua, llum i gas als domicilis de la localitat.

Des de les 10 de la nit d’aquest dimarts l’Espluga de Francolí es va quedar sense subministraments d’aigua, llum i gas. Uns 2.258 afectats segons Endesa estan sense llum a la localitat de la Conca de Braberà. Vidal ha explicat que intentaran portar algun generador d’electricitat a fi de restablir el servei, però que els tres punts de subministrament del municipi han quedat afectats per les inundacions.

Josep M. Vidal atenent els mitjans (Imatge: Arnau Martínez)

L’aigua caiguda, tanmateix, no ha arreglat la situació de seuquera que estava patint l’Espluga, ja que moltes canonades s’han trencat i a causa de la falta d’electricitat no s’ha pogut transvasar aigua als pous.

També es treballa per reobrir els accessos al poble, ja que ara mateix només està operativa la sortida de Poblet.