La setena edició del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga, s’ha celebrat aquest any durant tres dies en marc de la Festa Major al Museu de la Vida Rural. En el festival intergeneracional es van poder escoltar les veus més joves del panorama líric català al costat de poetes consagrats i de llarga trajectòria.

El plat fort del VII Festival de poesia de l’Espluga va ser dijous, amb la presència de 160 persones els poetes van recitar diversos poemes sobre la natura, la política i la crítica social. El RUSC va comptar amb la participació dels poetes Pau Sif, Raquel Santanera, Nati Soler i Carles Rebassa, tots ells vinguts d’arreu de Catalunya. Aquesta edició del festival va acabar amb l’actuació musical d’El pèsol feréstec.

Enguany com a novetat el RUSC va continuar al divendres amb l’Espectacle “Vull les Olives” de Dolo Beltrán i Anna Carné. “Vull les olives” va transportar als espectadors amb un viatge low cost a llocs paradisíacs de la mètrica i la poètica catalana amb una sensació de last minute constant. Abans del recital es va inaugurar un mosaic fotogràfic dels joves que van participar al taller de fotografia experimental i expressiva Contruim Mirades.

ÀUDIO: La directora del MVR, Gemma Carbó, parla del RUSC

Espectacle “Vull les Olives” de Dolo Beltrán i Anna Carné (Arnau Martínez)

El Rusquet

La versió infantil del festival, el Rusquet, es va celebrar al dissabte al matí amb l’espectacle familiar “Parnassus i la llegenda del Drac”, a càrrec de la companyia Els Salats. Els germans Parnassus van explicar un conte d’amistat, d’aventures i d’humor on van deixar clar que no es pot jutjar ningú per ser diferent ni per les seves aparences.

Rusquet 2019 (Imatge: Antonio Morató)