Lourdes Fisa ha presentat el seu darrer treball al Museu de la Vida Rural. L’exposició SOS NATURA! és “un crit d’alerta”, en paraules de la mateixa artista. Fisa pretén reflexionar sobre l’ús del plàstic i l’impacte sobre la natura, dos conceptes que són el pal de paller de l’exposició temporal ‘Plàstic’ del mateix museu. La mostra es podrà veure fins el 29 de setembre.

L’artista se centra en la figura humana per fer un “homenatge a la natura”. Ho fa a través de la tècnica de la xilografia, “una tècnica ancestral”, ha assegurat. Hi ha tres sèries: “el Crit, “Dona, arbre, metamorfosi” i les obres “Dualitats” i “Natura”. 

ÀUDIO: Lourdes Fisa parla de l’exposició

Lourdes Fisa

Des de finals dels anys vuitanta, Lourdes Fisa (Corbera de Llobregat, Barcelona 1964) treballa en el món de les arts plàstiques a plena dedicació. Gairebé tres dècades de marxa artística en que, per la seva capacitat creativa, ha consolidat una fructífera obra, reconeguda i premiada nacional i internacionalment i àmpliament exposada.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l’especialitat de gravat i estampació, va complementar els seus estudis als Estats Units, a The School of the Art Institute of Chicago, i també a Alemanya a Hochschule für Bildende Künste de Braunschweig i Anglaterra. Uneix a la seva sòlida formació en les tècniques artístiques clàssiques: dibuix, pintura, estampació, gravat – una actitud vital de curiositat investigadora, que la mantindrà sempre activa en un ampli camp d’experimentacions: amb les tècniques i les seves derivacions, amb els materials i les seves possibilitats, amb la incorporació de suports no convencionals que li confereixen un llenguatge enigmàtic i personal.

GALERIA D’IMATGES DE JOSEP MORATÓ: