L’Institut Martí l’Humà de Montblanc amplia la seva oferta educativa i a partir del pròxim curs comptarà amb un grau mitjà d’indústries alimentàries. Aquest nou curs respon a la demanda del sector empresarial, concretament d’Europastry que en ampliar la fàbrica de Sarral va evidenciar la necessitat d’establir nous perfils professionals.

El cicle serà de formació professional dual de manera que el primer any es cursarà a l’institut i el segon en una empresa. A més a més, el Consell Comarcal obrirà les portes de la cuina de Concactiva perquè sigui un espai més de formació.

Cal recordar que el passat mes de març, autoritats locals, dirigents de la multinacional catalana Europastry i representants del Departament d’Ensenyament es van reunir a Sarral per començar a treballar en aquest nou grau mitjà. D’aquesta manera, es vol “adaptar l’oferta formativa a l’oferta laboral de la comarca”, ha dit el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet.

ÀUDIO: Francesc Benet diu que es vol adaptar l’oferta formativa a la comarca

El Pla Estratègic de Desenvolupament de la Conca de Barberà 2018 – 2025 dedica un espai a la formació “molt específic”, ha dit Benet. En aquesta línia, el conseller d’Ensenyament, Enric Paris, ha remarcat que volen que “el jovent de la comarca pugui estudiar, treballar i viure a aquí”.

Els dos representants institucionals i la directora de l’institut han valorat molt positivament els dos primers anys de formació dual a la Conca i han assegurat que treballen perquè arribi un cicle superior. Imma Hueso, responsable del centre educatiu, ha dit que l’empresa vol “un treballador molt qualificat”, és per això que aposten per un cicle superior, però abans cal oferir el mitjà perquè hi hagi estudiants que vulguin cursar-lo.

ÀUDIO: Imma Hueso valora l’oferta de formació professional