L’alcaldable per Som Epsluga, Josep Maria Vidal, ha agafat el «compromís» d'»acompanyar» les entitats de l’Espluga. Ho ha dit en una entrevista audiovisual a l’EFMR després de detectar aquesta mancança en reunir-se amb associacions, entitats i treballadors del municipi.

A falta de tres mesos i de la incertesa de qui seria el cap de llista, Jordi Miró va anunciar a l’Espluga FM Ràdio que no repetiria com a cap de llista de Som Espluga. Ell mateix va explicar que no seria l’alcaldable per manca de suport de l’equip de treball de la formació política. Al cap d’uns dies, amb la presentació de la llista, es va anunciar que Josep Maria Vidal seria el número 1.

A través d’aquest vídeo, igual que ho vam fer amb els altres candidats: Francesc Sánchez de la FIC i Jordi Torre de Junts per l’Espluga, coneixem el cap de llista de Som Espluga, Josep Maria Vidal.

L’alcaldable va ser militant del PSC, després, amb el procés, va virar cap a MES, la marca que va agrupar els socialistes sobiranistes i ara té el carnet d’ERC. Amb un perfil d’esquerres doncs, Vidal ha assegurat que l’habitatge, el treball i l’educació o l’oferta cultural seran els punts claus del projecte de Som Espluga. Abans però, diuen que “obriran les portes de l’ajuntament”.

El 2015 Som Espluga va guanyar les eleccions, però un acord entre CiU i el regidor d’Espluga Viva, els va posar a l’oposició.