El fons FEDER ha concedit més d’un milió cent setnanta mil euros al Consell Comarcal de la Conca per tirar endavant diversos projectes. D’una banda, es farà un Centre d’Interpretació del Patrimoni Cultural de la Conca de Barberà i de l’altra, es duran a terme tres iniciatives turístiques: la senyalització de rutes a peu i btt, millora dels accessos a l’ermita dels Sants Metges de Sarral i la senyalització d’elements del patrimoni arquitectònic de la comarca.

Pel que fa al Centre d’Interpretació, està pervist que s’ubiqui a Cal Macip, al costat del Palau Alenyà, actual seu del Consell. El passat mes de desembre l’Ajuntament de Montblanc va cedir l’espai al Consell i es va anunciar el nou equipament per al 2020 – 2021. De totes maneres, la setmana vinent l’ens comarcal ha convocat una roda de premsa per donar detalls del projecte.

Aquesta setmana s’ha conegut la proposta de resolució dels ajuts FEDER que gestiona la Generalitat de Catalunya. De la Conca de Barberà es presentava un únic projecte per part del Consell Comarcal. L’ens havia presentat a la convocatòria  FEDER un projecte d’abast comarcal que agrupava quatre actuacions de tipus turístic i cultural sota la denominació “Preservació, difusió i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de la Conca de Barberà”.

El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta notícia perquè feia vuit anys que la comarca no rebia res del fons FEDER. Pel que fa al Centre d’Interpretació, la subvenció representa el 50% del cost total i el president ha dit que ara “cal lluitar per l’altre 50% de finançament”.

ÀUDIO: Francesc Benet valora el fons FEDER

El pressupost total d’aquestes actuacions, IVA exclòs, puja a dos milions tres-cents cinquanta mil euros i la subvenció concedida suposa el 50% de les despeses.