Més de 1.000 persones entre Mossos d’Esquadra, familiars i autoritats han omplert el teatre del casal de l’Espluga de Francolí per celebrar el Dia de les Esquadres

En el decurs de l’acte s’han lliurat quasi 250 felicitacions i s’han entregat 25 condecoracions tant per trajectòria com per actuacions meritòries. Destaca la del sotsinspector del cos de Mossos d’Esquadra per salvar la vida d’una persona atrinxerada al seu domicili i  l’actuació dels agents que van poder detenir in fraganti a un dels autors del tiroteig que es va produir a Salou.

També s’han lliurat una figura de bronze per a l’alcalde de l’Espluga de Francolí i 12 mètopes a diverses persones i institucions destacades en el suport a la tasca policial. Entre d’altres s’ha lliurat mètopa al magistrat titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona o a la Fiscal Degana del Jutjat del Vendrell. 

Durant l’acte, el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, Vicenç Lleonart, ha destacat la importància del relleu que està succeint els últims anys així com l’ampliació de serveis amb la instal·lació, per exemple, de la nova comissaria de Torredembarra o l’augment d’efectius del servei de Trànsit de Montblanc, entre altres accions. També ha fet palès que es treballa per augmentar la seguretat en el món digital i combatre els principals delictes en auge com són el tràfic de marihuana, la violència de gènere i el terrorisme. 

ÀUDIO: El cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, l’intendent Vicenç Lleonart, parla de l’actual cos policial

A la plaça Montserrat Canals també es podria visitar una exposició amb vehicles del cos, armament i vestimenta dels Mossos d’Esquadra. Veïns del municipi i alumnes de les dues escoles de l’Espluga han pogut veure l’exposició. 

A l’acte hi eren presents el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, el cap de la Comissaria Superior Territorial, el comissari David Boneta i el cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, l’intendent Vicenç Lleonart. També han assistit el Sotscap de la Regió Policial Camp de Tarragona, l’intendent Jaume Morón, la directora dels Serveis Territorials d’Interior de Tarragona, la Sra. Eli Llombart, i altres autoritats i comandaments del Cos.