La tòfona serà el producte protagonista d’aquest dissabte 12 de gener a Vilanova de Prades amb la tercera edició de la fira que programa diverses activitats al voltant d’aquest fong. L’esdeveniment comptarà, com en els darrers anys, amb el concurs de gossos tofoners que ja va tancar inscripcions, quan faltava una setmana per la proposta.

La tercera Fira de la Tòfona Negra de Vilanova de Prades serà inaugurada oficialment a dos quarts de 10 del matí i arrancarà a la Sala del Casal amb la ponència «Qualitat, conservació i diferenciació d’espècies de tòfones», a càrrec del Pedro Marco, investigador del Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria Aragón (CITA). La jornada continuarà amb la demostració de cuina en directe de la mà del xef Rafael Múria, del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant.

ENTREVISTA a Dídac Espasa, director de la Fira (escolta-la aquí)

El recinte firal ubicat al camp de futbol municipal obrirà portes a les 12 del migdia. En aquest espai s’hi trobaran punts de venda de tòfona negra, productes de quilòmetre zero i degustació de tapes amb tòfona i vins. Un quart d’hora després, començarà el 3r Concurs de gossos tofoners amb 15 participants.

A les 2 del migdia hi haurà el dinar trufat també al recinte firal, mentre que la fira acabarà a la Sala del Casal a dos quarts de 5 de la tarda amb la presentació del llibre «Bolets de les Muntanyes de Prades i Boscos de Vimbodí i Poblet». La publicació serà explicada pels coautors del treball Francisco Barrajón, Adela Mas i Mercedes Pigem.