Vimbodí i Poblet ha acollit aquest divendres la presentació del primer llibre que recull totes les varietats de bolets existents a les Muntanyes de Prades i el Bosc de Poblet. Es tracta d’Els bolets de les Muntanyes de Prades i Boscos de Vimbodí i Poblet escrit per Francisco Barrajón, Adela Mas i Mercedes Pigem.

És el primer inventari micològic que centra la seva mirada en l’entorn de l’Alt Francolí. En total el llibre ofereix un registre de 983 espècies de bolets i més de 1.070 fotografies, en tota classe d’hàbitats del territori. Un dels autors, Francisco Barrajón, ha destacat a l’EFMR que la publicació resulta important pel fet de no haver-ni cap altra que parli específicament d’aquesta geogràfica i, d’altra banda, també és especial perquè remarca la riquesa micològica de les Muntanyes de Prades.

En la conferència celebrada al Centre Cívic de Vimbodí i Poblet  aquest divendres a les 7 del vespre hi han participat els autors del llibre que han explicat que el treball ha consistit en el resum de les espècies fotografiades durant més de 300 sortides de camp realitzades. A més a més, també hi ha col·laborat un grup de gossos tofonaires per la recerca de fongs subterranis. La guia, d’aquesta manera, acota la zona als experts i aficionats i els facilita la recerca de cada espècie en concret i la distinció entre els bolets comestibles i els tòxics.

ÀUDIO: Francisco Barrajón parla sobre la importància que té el llibre pel territori

ÀUDIO: Barrajón explica que es pot trobar en el llibre

El llibre, editat per Cossetània Edicions, té un preu de 29,90 € i es pot comprar per internet. Tots els diners recaptats es destinaran a l’Associació Aurora, una entitat que cuida de la qualitat de vida de les persones afectades de malaltia mental i desenvolupa sovint tasques en l’entorn natural.