La Germandat del Monestir de Poblet ha fet públic el seu malestar en relació a la situació dels presos polítics catalans. Ho ha expressat en l’editorial de la seva revista d’aquest desembre en la qual manifesta que les peticions de penes als presos polítics són exagerades i que «les acusacions no es corresponen amb el que molts han vist en la realitat».

No es tracta d’una opinió de la comunitat monàstica, així ho ha volgut aclarir la Comunitat Cistercenca de Santa Maria de Poblet recorda que «la Germandat és una associació de laics que comparteixen l’espiritualitat cistercenca i que tenen la seva pròpia estructura i funcionament desvinculada de la Comunitat de monjos».

En aquesta publicació la Germandat ha manifestat el seu malestar per la situació dels presos, recorden, per decisions polítiques en reclusió sense judici des de fa molts mesos. Per l’entitat, això depassa la normalitat social, però no creuen que es tracti d’un país fracturat. «No creiem, però, que es pugui parlar d’un país “fracturat” —els qui ho pensin que visitin l’Ulster per saber què vol dir “societat fracturada”— i les divisions que ara hi ha no són pas més greus que les que puguin sorgir dels debats sobre l’avortament, l’eutanàsia o el matrimoni entre persones del mateix sexe», recull l’editorial.

L’entitat reconeix que la política divideix perquè la societat és plural i té punts de vista diferents i insisteix en la necessitat d’un diàleg sincer i en l’abandonament de la via judicial per resoldre el que consideren un conflicte polític.

DESCARREGA LA REVISTA