[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FVruIo2dJRU]

La funerària Mémora ha presentat un contenciós administratiu per prevaricació i competència deslleial a l’Ajuntament de Montblanc. L’empresa no està d’acord amb l’obertura de la sala de vetlles municipal que es va posar en funcionament el passat mes de juny per oferir més opcions al municipi i altres empreses del sector. 

Mémora porta més d’una década oferint els seus serveis de tanatori a l’equipament va construïr al costat del cementiri municipal de Montblanc. L’empresa privada ha denunciat ara al consistori montblanquí per competència deslleial, per haver habilitat una sala d’ús públic com a sala de vetlles per a altres funeràries o persones privades puguin utilitzar-la. L’Ajuntament remarca la importància de disposar d’un altre espai d’aquestes característiques on tothom pugui accedir-hi.

Mémora assegura que la sala de vetlles municipal no compleix les condicions

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, està disposat a defensar el projecte creat per fer més accessible els serveis funeraris a tot tipus d’usuaris. Per això, en el Ple Municipal d’aquest dimecres, després de rebre el suport de tot el plenari, es va anunciar que l’alcalde compareixeixerà i es personarà en el recurs contenciós administratiu. 

En un comunicat que Mémora ha fet arribar als mitjans de comunicació, la companyia assegura que un cop reoberta la sala de vetlla al Cementiri Muncipal van demanar, a mitjans de juliol, informació per escrit a l’Ajuntament i que es van reunir també amb l’alcalde i el secretari de l’ajuntament el dia 30 de juliol però que no es va poder establir cap diàleg i ni resposta sobre la intervenció de l’ajuntament en una activitat que, remarca Mémora, «està liberalitzada per llei, com és la de vetlla, ja coberta al municipi».

A més a més, la funerària apunta que la sala municipal no compleix les condicions mínimes que una instalació com aquesta requereix segons la legislació sanitària vigent.