L’Ajuntament de Montblanc ha reobert la sala de vetlles municipal després d’estar gairebé quinze anys tancada. El consistori ha decidit remodelar la sala, que es troba a les instal·lacions del cementiri municipal, amb l’objectiu de donar resposta a la demanada d’alguns veïns i també d’empreses funeràries.

L’empresa Mèmora disposa d’un tanatori a Montblanc, situat just al costat del cementiri. És de titularitat privada i dona servei a tota la comarca. Fa temps, però, que altres empreses i particulars reclamaven poder utilitzar també una sala pública per fer la vetlla dels familiars, amb l’estalvi que això també pot suposar en el preu final del servei. L’Ajuntament assegura que, amb aquesta obra no volen fer la competència al tanatori privat, sinó vetllar per les necessitats de tothom. L’alcalde, Josep Andreu, ha volgut reconèixer la feina feta per l’empresa propietària del tanatori, però assegura que “com a Ajuntament hem de vetllar per les necessitats de tothom, i que els ciutadans tinguin més oportunitat per enterrar als seus familiars”.

ÀUDIO: Josep Andreu assegura que l’espai estarà obert per a totes les empreses

La sala, que ja està disponible, s’ha habilitat per poder fer la vetlla d’un familiar amb les condicions que requereix el departament de sanitat de la Generalitat. També s’han remodelat els lavabos. El regidor d’urbanisme, Joan Casellas, destaca que “el que hem fet és refer tota la sala millorant la taulada, les finestres, amb noves cadires. Tot plegat, que tingui bones condicions perquè es pugui tornar a fer servir com a sala de vetlles”.

ÀUDIO: El regidor d’urbanisme parla de les condicions de la sala de vetlles

Qualsevol empresa funerària podrà fer ús de les instal·lacions, pagant la corresponent taxa a l’Ajuntament de Montblanc. Una taxa que asseguren que serà mòdica i sense afany recaptatori.