El taller de ràdio que l’Espluga Audiovisual ha convocat aquest dissabte dirigit a tècnics de so o redactors i fotògrafs d’informatius ha comptat amb una dotzena d’inscrits procedents d’arreu de la Conca de Barberà i altres poblacions del Camp de Tarragona, a més d’alguns membres de l’actual equip que han volgut intensificar la seva formació. La proposta ha complert la fita marcada per l’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local, i ha superat les previsions d’assistència inicials. Els tallers s’han desenvolupat als estudis de l’Espluga FM Ràdio amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

Els periodistes Gerard Bosch i Xavier Lozano han estat els responsables de formar les persones inscrites al taller de redacció per a informatius, mentre el responsable tècnic de l’Espluga Audiovisual, Jofre Majoral ha ofert una sessió d’iniciació per a tècnics de realització en ràdio. El responsable d’audiovisuals de l’entitat, Josep Morató, també ha format els participants en les tècniques bàsiques del fotoperiodisme. Les participants, procedents de poblacions com l’Espluga, Vilaverd, Belltall o Tarragona, han pogut aprendre les premises bàsiques del periodisme radiofònic i les han posat en pràctica durant l’emissió en directe de l’Informatiu Cap de Setmana-Conca de Barberà, on s’han estrenat com a locutores (minut 15 i 29).