El Festival de Música Antiga del Monestir de Poblet ha tancat aquest diumenge la sisena edició amb ple absolut en tres dels quatre concerts del cap de setmana. La música d’un monjo de Poblet del segle XVI, Mateu Fletxa, ha ressorgit a l’antic dormitori del monestir com a cloenda del festival dirigit pel mestre Jordi Savall.

La programació d’aquest 2018 ha incorporat, per primera vegada, quatre concerts i també s’han celebrat tres conferències prèvies. Els concerts van començar amb la formació musical de refugiats impulsada per Savall, Orpheus XXI, que junt amb Hespèrion XXI va presentar un diàleg cultural a través dels sons de la mediterrània. El relleu el va prendre el jove grup Tasto Solo, així el festival ha establert un espai per a les formacions emergents que espera mantenir en les futures edicions. La recta final ha sonat de la mà de dos dels conjunts més emblemàtics de Jordi Savall, Le Concert des Nations i la Jove Capella Reial de Catalunya. L’oferta musical del Festival de Música Antiga ha volgut recordar al gestor cultural Jordi Carrió que ha mort recentment.

ÀUDIO: Pep Gorgori, portaveu del festival, valora la sisena edició

Malgrat el contratemps inicial a causa de la pluja, que va provocar el trasllat dels concerts a l’interior del monestir, el sisè festival ha exhaurit les localitats de tres dels quatre concerts que s’han celebrat al refetor dels conversos i l’antic dormitori. Per aquest motiu, l’organització ja ha avançat que l’any vinent ampliarà l’aforament. El representant del festival, Pep Gorgori, ha valorat positivament l’edició d’enguany però no vol parlar d’esdeveniment consolidat perquè, assegura, se seguiran millorant aspectes i incorporant novetats.

ÀUDIO: Pep Gorgori parla de l’estat de salut del festival

Les propostes musicals al Monestir de Poblet tornaran del 10 al 24 de novembre amb la sisena entrega del Festival Internacional d’Orgue de Poblet.

Galeria d’imatges i crònica de l’obertura del Festival de Música Antiga