Les Piles ha acomiadat aquest diumenge la sisena edició del Danseu Festival amb un creixement de públic durant els tres dies d’espectacles de carrer. La programació enguany ha ofert un ventall de propostes més ampli, que ha mirat més enllà de la dansa, i ha citat companyies de 8 països diferents.

Carrers, places i camps agrícoles de Les Piles han estat l’escenari d’una quinzena d’espectacles, tres d’aquests han estat estrenes nacionals. Les propostes no només han girat entorn la dansa contemporània, sinó que també s’han pogut veure actuacions teatrals i de circ. La diversificació de la programació ha facilitat una major presència de públic familiar i també s’ha ampliat l’origen dels visitants, que ara passa a tenir un abast comarcal i de província, va destacar el director del festival, Pau Estrem. Amb aquesta experiència, el Danseu obre la seva mirada i s’encamina cap a les arts escèniques en general, conservant l’eix de la dansa contemporània.

ÀUDIO: Pau Estrem, director del festival, destaca el creixement del públic

L’alcalde de Les Piles: “El Danseu ens situa al món”

Un dels trets característics de l’esdeveniment és la fusió de les actuacions amb l’entorn paisatgístic. Aquest lligam amb Les Piles també l’han experimentat els ballarins i ballarines que des de l’1 d’agost han participat en els tallers de formació i creació de dansa. De fet, els alumnes han tingut un major pes en el festival, ja que s’han pogut veure alguns dels treballs que s’han estat gestant durant aquestes setmanes. Per això, Pau Estrem assegura que els ballarins s’han sentit partícips d’una cosa més gran que unes jornades de formació i que el Danseu també ha estat un punt de trobada de cultures diferents i d’aprenentatge mutu.

ÀUDIO: El director del festival parla de la diversificació de la programació

La setena edició ja té data

Després d’aquesta segona edició del festival de carrer, l’Ajuntament de Les Piles referma la seva confiança amb el Danseu. L’alcalde, Magí Balcells se sent satisfet amb el cap de setmana de dansa i expressa: “Som un poble petit i el Danseu ens situa al món”. Balcells reivindica la cultura com a vehicle per combatre els conflictes del món actual i considera que el municipi pot acollir el festival perquè la població de Les Piles és jove i hi participa activament, un públic local que, segons el director artístic, ha anat agafant sensibilitat per la dansa en aquests sis anys.  L’organització i el consistori ja pensen en l’edició de l’any vinent que ja té dates, serà del 9 a l’11 d’agost.

ÀUDIO: Magí Balcells valora el festival

 GALERIA D’IMATGES