[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VKuwaoOtg8Y?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]
El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ha presentat aquest divendres el nou format de visites amb les noves audioguies que, lluny de les explicacions tècniques, expliquen un relat de records que apropen el visitant a l’experiència personal d’una àvia i els retalls de la seva vida guardats en una capsa de carquinyolis. Com ja va avançar l’Espluga FM Ràdio, l’audioguia oferirà a partir d’ara un contingut complementari al museu sota la veu del reconegut Lluís Soler i Júlia Creus, coneguda pel paper de Mònica a la sèrie Merlí.

Els records dels avis de la protagonista afloren quan la jove descobreix dins d’una caixa de carquinyolis, exposada a l’inici de la visita, un seguit d’elements que l’àvia va guardar. “La capsa de l’àvia”, com s’anomena la proposta, esdevé un diàleg generacional capaç d’explicar la vida tradicional a les viles i pobles de Catalunya i el paper de la dona en el món rural. Un nou relat que el MVR incorpora des d’ara amb l’objectiu d’atreure el públic jove i familiar i, alhora, complementar el discurs tècnic i científic que ja ofereix.

ÀUDIO: Fragment de l’audioguia amb Lluís Soler i Júlia Creus

L’audioguia consta d’onze parts diferenciades, onze aturades que condueixen el visitant pels diferents apartats i espais que conformen el Museu de la Vida Rural. L’opció és gratuïta, es pot utilitzar amb una xarxa wi-fi i amb tauletes electròniques a disposició dels usuaris que no tinguin un dispositiu adequat.