El Museu de la Vida Rural estrenarà aquesta primavera un nou recurs per destapar la part més humana de l’exposició permanent. Es tracta d’una audioguia que oferirà un contingut complementari al museu sota la veu del reconegut Lluís Soler i Júlia Creus, coneguda pel paper de Mònica a la sèrie Merlí.

Els records dels avis de la protagonista afloren quan la jove descobreix dins d’una caixa de carquinyolis un seguit d’elements que l’àvia va guardar. “La capsa de l’àvia”, com s’anomena la proposta, esdevé un diàleg generacional capaç d’explicar la vida tradicional a les viles i pobles de Catalunya i el paper de la dona en el món rural. Un nou relat que el MVR incorporarà amb l’objectiu d’atreure el públic jove i familiar i, alhora, complementar el discurs tècnic i científic que ja ofereix.

ÀUDIO: Roger Òdena, tècnic del MVR, explica el relat de l’audioguia

De fet, l’audioguia es seguirà mitjançant el mateix telèfon mòbil que porti el visitant i s’estructura en 11 parts integrades en una mateixa història. L’opció serà gratuïta, s’habilitarà una xarxa wi-fi i també es disposarà de tauletes electròniques per cedir als usuaris que no tinguin un dispositiu adequat.

ÀUDIO: Òdena considera que la iniciativa ensenyarà la part més humana del museu

L’audioguia “La capsa de l’àvia” ha estat escrita per Àlex Rebollo i és un projecte finançat per la Generalitat de Catalunya dins de la iniciativa Visitmuseum. L’eina promoguda per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural consta ja d’una vintena d’audioguies a Catalunya, la de l’Espluga serà la tercera a la província de Tarragona. Es preveu que es pugui inaugurar durant el mes de març.