Les biblioteques de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Sarral obriran les seves portes aquest divendres a partir de les 8 del vespre per acollir l’aventura “Supernit a les biblioteques” en què els infants hauran d’intentar salvar la Nenúfar i la Matoll, dos personatges del Super3.

La proposta del canal Super3 de Televisió de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat implicarà un total de 270 biblioteques municipals de 150 poblacions, entre elles les de la Conca de Barberà. Amb l’objectiu de promoure la lectura entre el públic infantil, la supernit és el colofó de la història de la família del Super3 en què la Nenúfar i la Matoll queden atrapades a l’interior de la biblioteca després que el senyor Pla tanqués la porta amb un cadenat enorme. Només hi ha una manera d’obrir el cadenat que és resoldre quatre enigmes, per això la Nenúfar i la Matoll necessiten l’ajuda dels súpers.

En parlem amb la bibliotecària de l’Espluga, Nuri Estadella

L’activitat simultània d’aquest divendres és gratuïta, tindrà una durada d’una hora i s’espera que pugui ser multitudinària. El que ja és segur és que serà transmèdia, ja que no només transcorrerà a les biblioteques, sinó que també s’ha habilitat al web del Super3 un videojoc pel qual els participants poden moure’s per una biblioteca i aconseguir un dels quatre números que obre el cadenat.