Cinc munipis de la Conca de Barberà han acollit aquest cap de setmana la campanya “Catalunya, Hola Família!”, una acció adreçada al turisme familiar que ha comptat amb jornades de portes obertes als museus i diverses activitats a la comarca des de divendres i fins a aquest dilluns.

La campanya no ha tingut un impacte destacat pel que fa al volum de visitants a la comarca respecte als ponts de la segona pasqua dels darrers anys, però sí que s’ha notat un lleuger increment del públic familiar, constata el regidor de Turisme de l’Espluga, Jordi Torre. En aquest sentit, compartint el cap de setmana amb el Dia Internacional dels Museus, l’acció turística ha propiciat un ventall d’activitats culturals més ampli. El major nombre de propostes han estat a l’Espluga de Francolí, un fet que també es tradueix en una major afluència de públic, que s’enfila fins a les 500 persones en els museus municipals i 1.200 al Museu de la Vida Rural. 

Pel que fa als espais municipals, el més visitat ha estat les Coves de l’Espluga amb més de 350 persones al llarg dels quatre dies, seguit de la Fassina Balanyà. En aquest punt, 75 persones van participar al “Joc de la Fassina” que consisteix a reproduir els passos que seguia la fàbrica durant el procés de producció de l’aiguardent. A l’Espluga també s’han fet activitats d’orientació, un taller de prehistòria i un d’excavació. Finalment, les ulleres de realitat virtual de la Ruta Templera i Hospitalera només han atret una desena de persones, una xifra baixa que la regidoria de Turisme atribueix al mal temps del cap de setmana.

Vilanova de Prades, Vimbodí i Poblet, Vallclara i Vilaverd han estat els altres municipis implicats en “Catalunya, Hola Família!”, ja que també es troben sota el segell de turisme familiar de les Muntanyes de Prades. A més a més dels descomptes i gratuïtats, per exemple el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet es va poder visitar de franc, al monestir es va fer una visita amb dinar inclòs i al Centre d’Interpretació del Bosc de Poblet un taller de dibuix a partir d’elements naturals.