La 32a revetlla de Sant Joan de l’Espluga de Francolí ha commemorat aquest any el 25è aniversari dels Diables de l’Espluga amb un espectacle teatral, creat per Andechaga Produccions, que ha servit per estrenar un nou element de la Colla de Diables, la reina dels Diables, un personatge femení que acompanya el gran Diable. Inspirat en la història bíblica del bé i el mal, i les conspiracions del Diable contra Déu, la plaça de l’Església de l’Espluga acollia aquest 23 de juny l’espectacle teatral que permetia, a més, recuperar aquest indret històric -seu de les revetlles durant més de dues dècades-, per celebrar-hi Sant Joan.

Amb imatges que recreaven els entorns diabòlics de la història, i la teatralització dels mateixos diables al mig de la plaça, es donava inici a la nit del foc, seguida del correfoc generacional, amb membres de totes les colles antigues, pels carrers del nucli històric i el centre de l’Espluga, fins arribar a la plaça Montserrat Canals. Allà, després d’un piromusical amb èxits dels últims 25 anys, i amb ràpels amb foc a la façana del Casal, la foguera inspirada en els 25 anys dels Diables, sorprenia durant l’encesa en cremar-se el vestit i aparèixer, a sota, l’esquelet gegant d’un diable.