Des de primera hora del matí la plaça 1 d’Octubre de l’Espluga de Francolí s’ha omplert de compradors que alternaven entre la llibreria Índex i la floristeria Civiflor per fer les seves compres de Sant Jordi. Al llarg del matí, curiosos de totes les edats s’han apropat a l’Índex per conèixer les últimes novetats i adquirir llibres, destacant la venda d’autors locals.

A l’altra banda del carrer, la floristeria Civiflor ja ha superat la venda de l’any anterior amb roses de tot tipus i amb la princesa, Sant Jordi i el drac com a protagonistes. 

Gran activitat als centres educatius

Els centres educatius també celebren la Diada amb tot d’activitats programades. A l’institut Joan Amigó s’ha organitzat un homenatge a Jordi Francolí per commemorar la seva mort ara fa 15 anys amb la lectura i musicalització de poemes de la mà de la professora de música Margot Mingote, així com un vídeo amb dansa i música en directe que ha estat enviat a la Festa Sambori d’Òmnium Cultural.

Alumnes de tercer i quart d’ESO també s’han desplaçat fins a l’Espluga FM Ràdio per explicar els pòdcasts que han creat en un projecte de classe i entrevistar a l’historiador espluguí Josep Maria Vallés i la historiadora blancafortina Dolors Sanahuja. Unes converses que s’han emès a l’Altaveu de l’Espluga FM Ràdio.

L’escola Martí Poch ha dedicat gran part del matí a fer tallers i una lectura oberta al patí del centre. L’escola Vedruna també ha organitzat tallers i excursions pel municipi així com una sessió de portes obertes per les famílies aquesta tarda.