Baltasar Font, guanyador del 10è concurs de Rapsodes Font Baixa (Imatge: Eva Bonet)

Aquest diumenge el concurs de Rapsodes Font Baixa va celebrar la seva 10a edició a la Sala Folch i Torres del Casalet amb un total de 7 participants i un nivell que des de l’organització han catalogat d’extraordinari.

ÀUDIO: La secretaria del Casal de l’Espluga de Francolí, Eva Bonet, valora l’edició d’enguany

Els set participants van interpretar el poema de Joan Margarit «Dona Callada» i un poema de tria pròpia. Enguany es va donar la possibilitat de presentar qualsevol poema que hagués estat publicat, però finalment tots els participants van triar autors coneguts per aquesta segona part del concurs.

La 10a edició de Rapsodes Font Baixa va acabar amb Baltasar Font com a guanyador. Encarna Laínez i Anna Maria Andevert, dues incorporacions entre els concursants, van quedar en segona i tercera posició respectivament. També cal mencionar a l’espluguí Raül Poblet, amb una quarta posició a poques dècimes de l’empat amb la tercera guardonada. El premis estaven valorats en 300€, 200€ i 100€ pels tres primers guanyadors.

Aquesta és la tercera vegada que el guanyador d’aquesta edició, en Baltasar Fonts, participa en el concurs, el 2019 ja va ser el primer classificat. L’any 2020, a causa de la pandèmia, es va haver de suspendre el concurs, i no va ser fins al 2021, que, en format virtual, es va tornar a presentar quedant en una tercera posició.

Durant el certament també hi van participar els nens i nenes de 5è i 6è de les escoles Martí Poch i Vedruna recitant poemes i l’actuació del duet Mel i Mató. Pel que fa al jurat en aquesta ocasió va estar format per Dolors Sanahuja, llicenciada en Filologia Catalana, Psicologia i Doctora en Història. Elisenda Rosell, professora de Llengua i Literatura Catalana. Josep M. Vallès, historiador espluguí i M. Assumpció Bonet, mestra i pedagoga.