Fa unes setmanes es van iniciar els actes per la celebració dels 25 anys de la restauració de les campanes de l’Església Vella Sant Miquel de l’Espluga, amb l’acollida de l’exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà” així com la possibilitat de pujar al campanar de l’Església fins al proper 17 d’abril.

Ara, se suma un nou acte, el proper dijous 7 d’abril tindrà lloc la presentació del llibre “El món de les Campanes a la demarcació de Tarragona”. Anirà a càrrec del seu autor, Jesús Martínez Casanelles i es durà a terme a 2/4 de 8 del vespre, a l’Església Vella de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí.

Aquest llibre, editat per la Diputació de Tarragona, conté dades inèdites i d’interès històric i social al voltant dels campaners, les campanes i el seu ús, no només religiós, sinó també civil. Durant la lectura del llibre el lector podrà descobrir curiositats sobre les campanes, els seus tocs, la seva antiguitat, el nom de cadascuna d’elles, el seu procés de fabricació, els seus materials i altres curiositats que envolten el món de les campanes.