Mossèn Pere Dalmau ha mort a l’edat de 76 anys després d’una vida dedicada a l’església. Nascut a Vinyols i els Arcs el dia 3 de febrer de 1948, va rebre l’orde del diaconat a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona el 29 de maig de 1975. En els últims temps ha estat rector, durant més de 10 anys, a Reus i actualment ho era de la Parròquia de Sant Martí d’Altafulla.

Però destaca també la seva època com a rector de la Parròquia de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí, a partir de 1991 a la qual se li va afegir la de Santa Maria de Senan, l’any 1994, i la de Sant Salvador de Vimbodí, l’any 1997, aquí com a administrador parroquial.

Durant el temps que va estar al capdavant de l’església espluguina es va encarregar de la restauració de l’església vella implicant a tot el poble amb motiu dels 700 anys del temple gòtic, l’any 1997, recuperant el campanar, museïtzant-lo i obrint-lo al públic. També va ser promotor del vitrall dels Sants Patrons, del retorn de la imatge històrica de sant Abdon i sant Senén a l’església vella i de la construcció de la nova pica baptismal.

La missa exequial tindrà lloc aquest dilluns dia 8 d’abril, a les 5 de la tarda, a la Parròquia de Santa Caterina de Vinyols i els Arcs. El divendres dia 12 d’abril, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a l’església de Sant Joan de Reus la missa en record de l’exrector del temple.