La periodista montblanquina Núria Sabaté, de TV3, ha guanyat un dels guardons de la primera edició dels premis de Periodisme, Salut i Drets Socials, que organitza la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Concretament, l’ha guanyat en la categoria local amb el treball ‘La vida se m’ha fet curta: els 100 anys de tres veïnes de Pira, a la Conca de Barberà’, emès a TV3 el 28 de març de 2023. Sabaté va realitzar la peça audiovisual amb la seva companya Marta Tersol.

El jurat ha destacat que ofereix molta informació sense caure en la complaença ni en els tòpics i que no es limita al retrat de persones centenàries, sinó que va  creixent fins a convertir-se en un treball que s’acaba fent curt.

En la categoria nacional el premi va recaure en l’article multimèdia ‘Orgullosos de ser autistes: “És una manera diferent de veure el món”’, de Beatriz Pérez, publicat a El Periódico el 18 de juny de 2023.

Aquesta primera convocatòria ha rebut un total de 31 treballs publicats o emesos a Catalunya durant el 2023 i que tracten algun dels temes de salut i drets socials  recollits a les bases del premi: dependència, serveis socials, família i infància,  joventut, gent gran, discapacitat, col·lectius vulnerables, igualtat de gènere,  immigració, pobresa i inclusió social, voluntariat, civisme i valors.