Els gegants de Montblanc arribaran als seus 30 anys al més estil montblanquí. El caricaturista de la Conca de Barberà Joan Vizcarra ha dibuixat els cinc gegants, la mulassa i la mulasseta en una imatge que il·lustrarà el trentè aniversari dels Amics dels Gegants de Montblanc. L’artista destaca les seves ganes d’implicar-se en els encàrrecs culturals del municipi.

La programació especial per l’aniversari de l’entitat tindrà com a acte central la trobada gegantera, que per a l’ocasió ha convidat més de 50 peces de la imatgeria festiva del país i inclourà també participants vinguts de més enllà del territori català. Tot plegat passarà el cap de setmana del 18 i 19 de maig, coincidint amb les festes de Sant Maties.

Maties i Montserrat, gairebé restaurats

L’aniversari rodó dels gegants i el bestiari montblanquí servirà a més per reincorporar els gegants Maties i Montserrat després d’un procés de restauració. Són els primers elements que van integrar l’entitat i ara tornaran a resplendir al costat dels Veguers, Pere Berenguer de Vilafranca, Arsenda i Bertran, i de la mulassa i la mulasseta.