El Departament d’Interior ha resolt la concessió de les subvencions adreçades a municipis i consells comarcals per al foment de la creació d’estructures de protecció civil. S’han concedit 222 subvencions amb una dotació total de 850.000 €. El Departament ha incrementat en 300.000 € la partida pressupostària de 550.000 €, resolta en una convocatòria a finals de setembre de 2023.

Entre els municipis que rebran aquests ajuts a la Conca de Barberà es troben Vallclara, Pontils, Conesa, Passanant i Belltall, les Piles, Barberà de la Conca, Solivella, Vimbodí i Poblet, Vallfogona i Llorac.

La finalitat d’aquestes ajudes és enfortir la capacitat dels ens locals per fer front a situacions adverses, catàstrofes i calamitats públiques a través del finançament de material destinat a les actuacions en matèria de protecció civil. Concretament, les subvencions són per adquirir mitjans i recursos per a l’avís i informació a la població en situacions de risc greu o emergència i la senyalització de riscos; per a l’acollida i atenció de la població afectada per emergències; i per a la prevenció i minimització dels riscos greus i els efectes de les emergències.

Per a les subvencions s’han prioritzat els municipis de fins a 1.000 habitants que no tenien cap requisit per accedir a les subvencions. Els municipis de més de 1.000 habitants hi podien optar si disposaven del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) aprovat, homologat i vigent, i en el cas dels municipis de més de 20.000 habitants també era requisit disposar de personal propi que desenvolupi les funcions tècniques de servei de protecció civil municipal.