Museu Terra. Aquest serà el nou nom de l’actual Museu de la Vida Rural situat a l’Espluga de Francolí. El canvi es farà efectiu aquest mes de gener amb la intenció de reflectir l’evolució del món rural i l’aportació del museu al debat sobre la sostenibilitat.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, explica el perquè d’aquest canvi

D’altra banda, el Museu Terra obrirà una sala a Barcelona. La Fundació Carulla estrena nova seu al barri del Poblenou i inclourà un apartat del museu per posar en valor el món rural i la sostenibilitat. Totes les exposicions a la Sala Barcelona aniran principalment dirigides a públic escolar d’entorns urbans, amb un programa que es posarà en marxa el curs 2024-2025. Tot i això, a partir del febrer 2024 s’hi podrà veure una petita mostra que vol ser una presa de contacte amb el barri del Poblenou, interpel·lant-lo des del seu passat rural.

ÀUDIO: Gemma Carbó parla sobre la nova seu a Barcelona

El Museu Terra es proposa posar tot el coneixement i patrimoni que conserva sobre aquest passat de relació amb el camp i la terra al servei del debat col·lectiu de la sostenibilitat i les maneres de seguir fent habitable el planeta. Amb una col·lecció etnològica de més de 5.000 peces, objectes i fotografies, així com exposicions temporals i activitats educatives