El Patge Gregori i els patges carters han recollit aquest dimarts les cartes dels infants de l’Espluga de Francolí, com és tradicional, en una recepció celebrada al Teatre del Casal després d’una breu cavalcada. Amb aquest acte, Ses Majestats ja tenen a punt l’arribada al municipi que serà divendres a partir de les 6 de la tarda i amb diverses novetats.

Fonts dels Reis Mags d’Orient han informat a l’EFMR que enguany portaran una comitiva més llarga, amb patges que altres anys no han vingut i que visitaran el poble per primera vegada. De fet, Melcior, Gaspar i Baltasar estaran acompanyats per més d’un centenar d’ajudants. Aquest 2024, coincidint amb el 40è aniversari de l’Espluga FM Ràdio, les carrosses sintonitzaran el 107.4 FM per on s’emetrà un fil musical especial per viure la nit més màgica de l’any.

Alternativa en cas de pluja

També han explicat a l’emissora que intentaran fer realitat una de les demandes més repetida des de l’Espluga de Francolí, com és que arribi la pluja. Diuen que, en cas que això passi divendres, ningú haurà de patir perquè els regals arribaran igual a totes les cases. Sí que modificarien l’acte final. Aquest, en comptes de celebrar-se a la plaça Montserrat Canals, es faria sota cobert al Teatre del Casal. L’altra novetat que ha arribat a la redacció de l’EFMR és que Ses Majestats pretenen oferir un final de cavalcada amb un contingut més cultural i és que la recepció a les portes del Casal dedicarà uns instants a l’Any Vallverdú.

El recorregut de la cavalcada serà el següent. La comitiva baixarà des de Les Masies a través de la carretera de Poblet i després passarà pel Passeig Canyelles, la carretera de Montblanc i s’aturarà a la plaça de la Vila. També farà parada a la plaça de l’Església, abans d’enfilar el tram final pel carrer Lluís Carulla i la rotonda de l’1 d’Octubre.