El passat diumenge dia 3 de desembre va tenir lloc la Fira de Nadal de Rocafort de Queralt. Una fira que, al llarg dels onze anys de recorregut, va creixent any a any i que té el seu origen en una parada de treballs manuals fets pels nens de l’escola Sant Roc. Durant el 2022 la Fira ja es va expandir exponencialment acollint una quinzena de parades d’artesans del territori, una proposta que s’ha mantingut aquest 2023.

D’entrada, la jornada va iniciar de bon matí amb un esmorzar popular organitzat per l’Associació de Famílies d’Alumnes, seguit del mercat de productes d’artesania i una zona de tast on es podia trobar vi, oli, infusions o embotits, entre d’altres.

El tast de productes va ser un dels actes destacats de la Fira de Rocafort de Queralt (Imatge: Cedida)

Per complementar aquest dia de celebració, l’Ajuntament de Rocafort de Queralt va organitzar, amb col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, dues activitats gratuïtes dedicades als infants. En primer lloc, es va dur a terme un contacontes impartit per Juga i Aprèn i després, un divertit espectacle de màgia titulat ‘Mola com vola!’, dut a terme per regalamagia.com. 

L’Associació de Dones Rocafortines també va organitzar una visita guiada pels llocs d’interès del municipi de la mà del doctor en Història Valentí Gual en el que van participar una cinquantena de persones.