Com a part dels actes programats per la Setmana de la Pedra Seca, celebrada a tota Catalunya, l’Associació Sembrem Conesa va organitzar aquest passat dissabte una caminada des del municipi fins al terme de Savella per estudiar l’entorn. Una vintena de persones es van sumar a l’activitat.

L’associació participa d’aquesta manera per segona vegada a la setmana, presentant un itinerari circular de dificultat mitjana d’uns 10 quilòmetres i 500 metres de desnivell acumulat dins el terme municipal que s’endinsa dins les Obagues del Corb, amb sortida i arribada al mateix poble de Conesa.

L’itinerari va permetre als participants veure els principals elements del patrimoni de pedra seca de Conesa més allunyats del poble, entre els quals destaquen, el pou de glaç de Savella i el Colomar El Pau, juntament amb el conjunt històric-cultural de Sant Pere de Savella, que inclou l’ermita del s. XII, declarada Bé cultural d’Interès Nacional, l’antic poblat de Savella amb les restes del castell i la masia de 1781 amb el forn de pa i un rellotge de sol.