La Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa ha anunciat mobilitzacions pel proper 6 de desembre en diferents punts del territori català. Això inclou la Conca de Barberà on es farà un tall a la C-14 per part de SOS Vall del Corb. La carretera estarà afectada entre les 12 del migdia i les 2 de la tarda. Accions similars es faran al Pla de Santa Maria, Montroig i Maspujols.

La mobilització es farà amb l’objectiu de denunciar el model actual de transició energètica de Catalunya. Des de la Xarxa Catalana per una Transició Energètica denuncia que amb aquest model es facilita la construcció de macrocentrals eòliques i fotovoltaiques en zones agràries del territori. Asseguren que aquest model provocarà la destrucció de milers d’hectàrees de bosc i de conreus arreu de Catalunya.

Es per això que l’entitat reclama un model que prioritzi les instal·lacions d’autoconsum a les llars i a les empreses, que impulsi les comunitats energètiques, els projectes públics i les iniciatives locals amb participació ciutadana. Aposten per prioritzar la instal·lació de grans projectes de renovables sobre espais antropitzats (xarxa viària, línies ferroviàries, polígons industrials, etc.) i sobre els sòls degradats (pedreres en desús, abocadors, espais periurbans en estat d’abandó, etc.).